вівторок, 14 липня 2020 19:53

ВРУ планує посилити покарання за викрадення авто

ВРУ планує посилити покарання за викрадення авто
Відповідне рішення підтримали 274 народних депутати. Фото: Reuters

Верховна Рада України ухвалила законопроект, який передбачає посилення кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом та його подальшу реалізацію.

Його прийняли у першому читанні, у вівторок, 14 липня.

За законопроект №3301 "Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо удосконалення законодавства у сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом" проголосували 274 народних депутати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги" засудили скандальний законопроєкт Бужанського

Згідно з ним, за підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера транспортного засобу, яким незаконно заволоділи, а також за продаж такого транспортного засобу до 1-1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз 17-20,4 тис. грн), або обмеження волі на 3-5 років, або позбавлення на 3-7 років передбачається посилення кримінальної відповідальності.

В існуючій редакції подібне порушення тягне за собою штраф у розмірі від 150 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз 2,550-4,250 тис. грн), або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

ВРУ прийняла за основу проєкт Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту населення в період карантину, пов'язаного з запобіганням виникнення і поширення коронавірусної хвороби (Covid-19)" за №3486 від 15.05.2020.

Зараз ви читаєте новину «ВРУ планує посилити покарання за викрадення авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі