неділя, 07 липня 2024 16:51

"Часу залишилося мало": Міноборони попередило військовозобов'язаних

"Часу залишилося мало": Міноборони попередило військовозобов'язаних
До 16 липня всі військовозобов'язані українці повинні оновити свої військово-облікові дані в ТЦК та СП. Фото: колаж 24 каналу

До 16 липня всі військовозобов'язані українці повинні оновити свої військово-облікові дані в ТЦК та СП.

Невиконання цієї вимоги може призвести до адміністративного штрафу у розмірі щонайменше 17 тисяч гривень. Про це в ефірі телемарафону нагадав речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін, який порадив всім військовозобов'язаним оновити свої дані і не затягувати з цим.

За його словами, часу на оновлення своїх військово-облікових даних залишилося мало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Міноборони пояснили, чому застосунок "Резерв +" є найкращим варіантом для оновлення даних

Водночас речник Міністерства оборони України наголосив, що порушникам, які не виконають вимог закону, загрожує адміністративний штраф. Таким українцям доведеться заплатити щонайменше 17 тисяч гривень.

"Ті, хто не виконали норму закону, ті можуть отримати відповідний адміністративний штраф. І ми знаємо, що суми стартують від 17 тисяч гривень. Тому закликаємо всіх за той час, який залишився, все ж таки оновити свої дані. Найпростіше це зробити зараз у додатку "Резерв+", - наголосив Лазуткін.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. До 16 липня усім військовозобов'язаним, призовникам і резервістам віком від 18 до 60 років необхідно оновити свої дані через застосунок Резерв+, у ЦНАПі чи в ТЦК.

Зараз ви читаєте новину «"Часу залишилося мало": Міноборони попередило військовозобов'язаних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі