субота, 13 лютого 2010 12:48

Вперше в Україну завезли полярних вовків (ФОТО)
7

П"ятьох молодих мелвілських острівних вовків отримав у подарунок від чеських колег з міста Брно Рівненський зоопарк.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, у кожного під шкірою електронний чіп з кодом.

За словами наукового співробітника Рівненського зоопарку Ірини Оліферук, від сірих вони відрізняються білим кольором шерсті, а також маленькими вухами.

"Мелвілські острівні вовки живуть за полярним колом у суворих умовах арктичної пустелі та тундри. Їх батьківщина це – північна частина канадського Арктичного архіпелагу та острів Гренландія. Полюють на оленів, зайців, лемінгів, птахів. Можуть ловити рибу. Самка народжує не більше 2-3 малюків. Цей підвид полярного вовка не був представлений у колекцій жодного з українських звіринців", - розказала науковець.

Вона пояснює, що вовки на карантині. Через місяць хижаків переведуть у велику загорожу з деревами. У кожного з них під шкірою – електронний чіп з кодом. У зоопарку їх годують через день.

"Щоб не зажиріли. Адже в суворій природі Заполяр"я їм не доводиться бенкетувати. Нині ж їх обід це – два кілограми м"яса або риби з лускою, чи курка з пір"ям. Даємо також курячі яйця, риб"ячий жир і вітаміни", - говорить пані Оліферук.

Між тим, у Рівненському зоопарку ще одне поповнення. В африканської 4-річної левиці Ялти народилися трійня. Левенят назвали Саїдом, Корою та Лорою.

Нещодавно їх відлучили від матері. Звіренята живуть у приміщенні акватераріума. Працівники дозволяють відвідувачам погратися та сфотографуватися з левенятами. Однак, скоро маленькі хижаки підростуть і їх переведуть в спеціальний вольєр.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в Україну завезли полярних вовків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі