пʼятниця, 01 квітня 2022 19:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Вороги на тимчасово окупованих територіях допитують проукраїнських активістів і підкуповують освітян - Генштаб
3

Ймовірно, відбувається перегрупування ворога, щоб створити ударні угруповання на Слобожанському та Донецькому напрямках
Фото: Генеральний штаб ЗСУ
Ймовірно, відбувається перегрупування ворога, щоб створити ударні угруповання на Слобожанському та Донецькому напрямках
Ймовірно, відбувається перегрупування ворога, щоб створити ударні угруповання на Слобожанському та Донецькому напрямках

Станом на вечір 1 квітня окремі підрозділи окупантів відводять сили з Київщини й Чернігівщини. Імовірно, відбувається перегрупування ворога, щоб створити ударні угруповання на Слобожанському й Донецькому напрямках.

У Гомельському центрі радіаційної медицини та екології людини в Білорусі розмістили військовослужбовців РФ, які зазнали значних доз опромінення в Чорнобильській зоні, повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

На тимчасово зайнятих окупантом територіях Запорізької області, в місті Енергодар на території військової частини Нацгвардії України російські окупанти продовжують утримувати місцевих жителів. Їх підозрюють в організації проукраїнських акцій і підготуванні диверсій проти загарбників. ФСБ РФ допитує їх, застосовуючи психологічне й фізичне насилля.

У Токмаку окупанти 4 квітня хочуть провести так званий референдум. Мелітополь тимчасово контролюють вороги. Противник обстрілює запорізький напрямок.

Освітянам, які погодяться викладати навчальні предмети за стандартами окупантів і російською мовою, обіцяють грошову винагороду.

У тимчасово зайнятому ворогом Щасті Луганщини оркам не вдається відновити роботу теплоелектростанції, яка зазнала значних пошкоджень, бо фахівці залишили цей населений пункт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Орки тікають, підриваючи мости" - Іванків звільнили від окупантів

Під час виходу з Бучі окупаційні війська замінували цивільні споруди, об'єкти інфраструктури й ділянки місцевості.

Збройні сили України відновили контроль над майже 30 населеними пунктами на Поліському та Сіверському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ 1 квітня. На Поліссі ЗСУ взяли під контроль Демидів, Димер, Литвинівку, Гаврилівку, Козаровичі, Жовтневе, Глибівку, Ясногородку, Талакунь, Сухолуччя, Липівку, Гавронщину, Маковище, Миколаївку, Хмільну. На Сіверщині - Рудню, Шевченкове, Бобрик, Стару Басань, Новуа Басань, Макіївку, Погреби, Бажанівку, Володимирівку, Шняківку, Сальне, Софіївку, Гаврилівку.

Зараз ви читаєте новину «Вороги на тимчасово окупованих територіях допитують проукраїнських активістів і підкуповують освітян - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі