четвер, 04 жовтня 2012 21:51

Водія-вбивцю півторарічної дівчинки суд покарав роком в'язниці

Сьогодні, 4 жовтня, в місті Волноваха (Донецької області) місцевий суд оголосив вирок водієві-дітовбивці Сосу Унаняну. Суддя Ірина Гальченко оголосила вирок: 1 рік і 1 місяць позбавлення волі, які обвинувачений вже майже відсидів.

Поки він залишається в слідчому ізоляторі, а через місяць, якщо прокуратура не оскаржить дивний вирок, зможе повернутися додому.

Батьки Віки Гайворон, в смерті якої винний Унанян, від претензій відмовилися, на оприлюднення не прийшли і заявили, що оскаржувати м'який вирок не будуть. Причина, як вважають близькі родичі і друзі Гайворон, полягає в наступному: батьків загиблої дівчинки залякали. А нещодавно батько загиблої дівчинки, Костянтин, потрапив у підозрілу аварію: хтось проткнув колеса його машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сос Унанян влетів у натовп пішоходів "шкодою"

Нагадаємо, 22 жовтня виповниться рівно рік з дня смерті Віки Гайворон, якій було всього 1,5 роки. 57-річний Унанян врізався в натовп пішоходів. Збив жінку, яка з дитиною на руках переходила дорогу. Віка загинула на місці, а її 23-річна мама довгий час боролася за життя в реанімації.

З тих пір все місто гадало - відмажеться водій чи ні. Жителі розповідають, що у Соса Унаняна цей випадок не перший, бували аварії і за участю його родичів, які займають високе положення в Волновасі. Однак на лаві підсудних раніше ці люди не були.

"Суддя і прокурор не приховували свого ставлення до нас, на нас підвищували голос, а покровитель Унаняна спілкувався з суддею по-дружньому. На новій справній машині при швидкості 60 км / год я раптом вилетів на розділовий газон і вдарився об стовп - міг загинути, не розумів в чому проблема, а потім в колесі знайшов цвяхи. Зараз перебуваю в лікарні, дружина морально розчавлена. Тому ми разом вирішили відмовитися від усіх претензій, тим більше - дитину не повернеш. Від позову ми відмовилися ще раніше - нам виплатили невелику суму в якості компенсації і пояснили, що більше не відсудимо. При цьому ми довго не хотіли відмовлятися від вимоги відправити у в'язницю Унаняна, але тиск не припинявся, так що ми вирішили залишити все на розсуд суду", - розповів Gazeta.ua. батько загиблої дитини Костянтин Гайворон.

Мати загиблої дівчинки Марина отримала тяжкі тілесні пошкодження (про що є висновки експертів), на її обличчі залишилися каліцтва, проте слідство вважає, що молода жінка отримала середні ушкодження. Суд не врахував, що Сос Унанян раніше тричі попадався на їзді в нетверезому вигляді і скоїв аварію в алкогольному сп'янінні, що перевищує норму в 9 разів.

У сторін залишається ще 10 днів на оскарження.

Зараз ви читаєте новину «Водія-вбивцю півторарічної дівчинки суд покарав роком в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі