четвер, 04 вересня 2008 16:20

ВМС Франції готові відбити у сомалійських піратів захоплену яхту

Французькі військово-морські сили готові до операції зі звільнення захопленою сомалійськими піратами яхти, заявив в четвер представник головного штабу озброєних сил Франції капітан першого рангу Крістоф Празюк.

За його словами, засоби французьких ВМС, що діють в акваторії Аденської затоки, де стався інцидент, і зокрема на базі в Джібуті, "готові до виконання завдань, які їм будуть дані".

Проте план "море-пірати", що передбачає мобілізацію всіх засобів, що знаходяться в регіоні, поки не введений в дію, уточнив представник головного штабу ОС Франції.

Французька яхта в середу зазнала нападу піратів біля східного узбережжя Африки, в Аденській затоці. За даними МЗС Франції, на борту судна знаходяться двоє громадян країни.

Яхта, ймовірно, була транспортована на піратську базу в населеному пункті Ейл на сомалійському узбережжі.

Як повідомило в середу кенійське бюро Міжнародного центру допомоги морякам, пірати вимагають викуп в 1 млн доларів за звільнення французів, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «ВМС Франції готові відбити у сомалійських піратів захоплену яхту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі