неділя, 07 липня 2013 11:02

Влада США роками відстежувала дзвінки та електронну пошту бразильців - ЗМІ

Влада США роками відстежувала дзвінки та електронну пошту бразильців - ЗМІ
Фото: newsland.com

У бразильському виданні O Globo готується до публікації стаття, з якої випливає, що американські спецслужби протягом декількох років стежили за мільйонами громадян Бразилії. Матеріал підготовлений журналістом британської газети The Guardian Гленном Грінуолд на основі секретних документів наданих збіглим екс-співробітником ЦРУ Едвардом Сноуденом.

У статті йдеться про те, що Агентство національної безпеки США (NSA) протягом декількох років проникало в телекомунікаційні мережі Бразилії та перехоплювало, і зберігало електронні листи та інформацію про телефонні дзвінки бразильців. Так, за даними видання, за січень зусиллями агентства було прослухано і прочитано 2,3 млрд телефонних дзвінків і повідомлень.

Журналісти відзначили, що розслідуваний ним випадок дуже схожий на інцидент, описаний раніше німецьким журналом Spiegel. У ньому йшлося про те, що США відстежують в Німеччині до 20 млн телефонних з'єднань на день.

Нагадаємо, Сноуден, який передав ЗМІ інформацію про секретні програми американських спецслужб щодо стеження за громадянами, 23 червня прилетів до Москви. Він може перебувати в аеропорту "Шереметьєво", проте не може нікуди вилетіти, оскільки його паспорт анульовано. Раніше президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що Сноуден може розраховувати на політичний притулок. Офіційний Каракас очікує реакції від екс-співробітника ЦРУ до понеділка.

Зараз ви читаєте новину «Влада США роками відстежувала дзвінки та електронну пошту бразильців - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі