понеділок, 04 лютого 2008 10:38

Влада Китаю видала потерпілим від снігопадів радіоприймачі

Влада Китаю ухвалила рішення про безкоштовну видачу 50 тисяч радіоприймачів жителям країни, які потерпіли від сильних снігопадів, повідомляє в понеділок агентство Сіньхуа.

Снігопади, що продовжуються на великій частині території країни вже більше трьох тижнів, призвели до збоїв у електропостачанні деяких районів. Як наголошується у постанові Головного державного управління радіомовлення, кінематографії і телебачення КНР, радіоприймачі лунають роздають для того, щоб "люди могли ознайомитися з новинами і заходами", прийнятими владою країни у боротьбі з наслідками стихійного лиха.

Радіоприймачі планується видати жителям семи областей, що найбільш постраждали від снігопадів, і провінцій (Гуансі-чжуанській автономний район, провінції Хунань, Гуйчжоу, Хубей, Аньхой, Цзянсі і Сичуань), наголошується у повідомленні.

Погіршення погоди у Китаї починаючи з перших чисел січня вже призвело до загибелі, щонайменше, 60 осіб, десятки мільйонів людей зіткнулися з браком електроенергії і тепла, а також продовольства і води, що серйозно затьмарює найулюбленіше у країні свято - Новий рік за місячним календарем, який цього року у КНР відзначають 7 лютого.

Похолодання, снігопади і ожеледь також серйозно ускладнили ситуацію з транспортним сполученням, яка і без того стає напруженою напередодні святкових днів.

Мільйони людей, серед яких багато трудових мігрантів, не можуть повернутися додому, щоб зустріти свято у колі сім"ї. На переповнених вокзалах людям доводиться проводити по кілька діб. Деяких стихія застала у дорозі. Так, водій однієї вантажівки провів у сніжному полоні на автотрасі у провінції Хунань дев"ять днів.

Водночас влада повідомляє, що автодорожні пасажирські перевезення на півдні Китаю починають відновлюватися. За інформацією міністерства транспорту, 3 лютого по автомобільних трасах було перевезено 53,27 мільйона осіб, що на 1,59 мільйона осіб більше, ніж за попередній день. Тим часом, у східних провінціях Хунань, Аньхой і Чжецзян рух по дорогах залишається паралізованим.

Влада заявляє, що докладає всіх зусиль для усунення наслідків стихійного лиха. У роботах по розчищенню доріг, залізничних колій, ремонту енергетичних мереж і доставці вантажів задіяно близько 1,3 мільйона військовослужбовців і резервістів.

За оцінками китайської влади, різною мірою від негоди постраждали 100 мільйонів осіб. Економічний збиток досягнув 7,6 мільярда доларів.

Метеорологи прогнозують, що сніжна погода у центральних, південних і східних районах Китаю збережеться ще кілька днів, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Влада Китаю видала потерпілим від снігопадів радіоприймачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі