четвер, 23 липня 2009 13:45

Випробування системи ПРО в США провалились

Випробування системи ПРО в США провалились
Нове випробування протиракетної системи Arrow 2, яка розробляється США та Ізраїлем, фактично не відбулось. Ракета-мішень була скинута, проте за ним не послідував пуск ракети-перехоплювача. Про це йдеться в звіті агентства Пентагону по ПРО.

Випробування проходило напередодні в штаті Каліфорнія - ракета повинна була пролетіти над Тихим океаном. Військово-транспортний літак С-17 скинув мішень. Як відзначають представники агентства, запуск ракети в мішень не був проведений, оскільки були дотримані не всі умови. Що саме трапилось на випробуваннях, не уточнюється.

У звіті агентства по ПРО указується, що в результаті випробувань була проведена перевірка оперативної сумісності американських та ізраїльських збройових систем. У проведенні випробування були задіяні американські зенітно-ракетні комплекси Patriot і TAAD, система раннього виявлення і наведення морського базування AEGIS. Результати випробування аналізуються інженерами програми.

Випробування проводилося з метою з"ясувати, чи здатна система Arrow 2 перехоплювати ракети з дальністю дії більше 1 тис. км. Пробний пуск було вирішено провести на полігоні США, оскільки Ізраїлю через географічне положення країни важко проводити подібні випробування.

Система Arrow 2 також відома під назвою Hetz 2 ("стріла" в перекладі з англійської мови та івриту), повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Випробування системи ПРО в США провалились». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі