четвер, 03 січня 2008 12:27

Викрадені в Сомалі медики звільнені

Іспанський лікар Пілар Бауза і аргентинська медсестра Мерседес Гарсиа, що були викрадені сомалійськими бойовиками 26 грудня 2007 року на північному сході країни, відпущені на волю. Стан колишніх полонених оцінюється як "дуже добрий", повідомляє AFP із посиланням на представників органів влади регіону Пунтленд.

Спочатку викрадачі вимагали за звільнення медиків викуп у розмірі 250 тисяч євро (365 тисяч в доларовому еквіваленті). Проте міністр закордонних справ Іспанії Мігель Анхель Моратінос заявив, що медики були визволені з полону без жодного викупу. "Цим людям (викрадачам) потрібно було привернути до себе увагу", - відзначив міністр.

Тепер звільнені лікарі знаходяться в одному з готелів у місті Босассо. Очікується, що медики повернуться на Батьківщину в четвер увечері, 3 грудня 2008 року.

Варто відзначити, що за аналогічним сценарієм розвивалося інше подібне викрадення в Сомалі: французький журналіст Гвен ле Гуїль, захоплений в Босассо в середині грудня, провів у полоні у бойовиків тиждень, а потім був відпущений без сплати викупу, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Викрадені в Сомалі медики звільнені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі