четвер, 23 травня 2024 10:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Військовий розказав про ситуацію на Вовчанському напрямку

Російські окупанти намагаються захопити Вовчанськ на півночі Харківської області.

Вони використовують звичну для себе тактику - місто просто стирають з лиця землі, розповів в ефірі телемарафону військовослужбовець 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка із позивним "Історик".

"Так само окупанти діяли в Бахмуті та Авдіївці, які нині окуповані. Росіяни цілодобовими піхотними штурмами намагаються прорвати оборону української армії біля Вовчанська. Але попри всі спроби ворога, ситуація залишається під контролем Сил оборони України", - сказав він.

"Історик" зазначив, що тактика росіян незмінна - армія країни-агресорки застосовує на Вовчанському напрямку різні види артилерії та керовані авіабомби, а також використовує не лише літальні FPV-дрони, а й наземні.

Автор: DeepState
  Бої на Вовчанському напрямку
Бої на Вовчанському напрямку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Румунії зробив заяву про розміщення військ в Україні

Ворог намагається виснажити Сили оборони та прорватися за допомогою цілодобових штурмів великою кількістю піхоти. ЗСУ зі свого боку завдають ворогові вогневого ураження.

"Запеклі бої тривають у місті Вовчанськ, де армія РФ іде за сценарієм Бахмута та Авдіївки", - наголосив він, додавши, що Вовчанськ перебуває під контролем ЗСУ.

Окупанти використовують FPV-дрони як основну ударну силу безпілотних апаратів. Це проблема для ЗСУ, оскільки противник має дуже велику кількість FPV-дронів.

"У такий спосіб росіянам вдається компенсувати свої мінометні або артилерійські обстріли цими новітніми засобами. Йдеться не лише про безпілотні літальні об'єкти, а також про наземні безпілотники. Вони у них також уже зафіксовані", - зазначив він.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 23 травня склали 497 700 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1330 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Військовий розказав про ситуацію на Вовчанському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі