вівторок, 31 травня 2022 07:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Військові повідомили про ситуацію на півдні України

Військові повідомили про ситуацію на півдні України
На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Основні зусилля корабельних угруповань Чорноморського флоту Російської Федерації в акваторіях Чорного й Азовського морів зосереджуються на підтриманні сприятливого оперативного режиму й блокуванні цивільного судноплавства в північно-західній частині Чорного моря.

На тимчасово захоплених територіях російські окупанти продовжують протиправні дії щодо українців, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 31 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупантів вигнали із села на Херсонщині

"На Південнобузькому напрямку противник активних бойових дій не проводив. Ворог обстрілював цивільні об'єкти в районах населених пунктів Олександрівка, Прибузьке, Посад-Покровське, Новогригорівка, Осокорівка, Князівка й Трудолюбівка", - ідеться в повідомленні.

На Бессарабському напрямку, на території невизнаного Придністров'я, суттєвих змін в діяльності та положенні оперативної групи російських військ не фіксують.

Українські військовослужбовці почали в неділю контрнаступ у захопленій окупантами Херсонській області, яку росіяни вважали настільки контрольованою, що спробували запровадити там в обіг рубль. Удару Збройні сили України на півдні завдали паралельно з важкими боями на сході.

Зараз ви читаєте новину «Військові повідомили про ситуацію на півдні України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі