неділя, 19 січня 2014 20:38

Спецтема: Євромайдан-2013

"Війна остаточно почалася. Вже ніякі закони не діють" - беркутівці побили Оробець

"Війна остаточно почалася. Вже ніякі закони не діють" - беркутівці побили Оробець
Фото: mediananny.com

В опозиції заявили, що сьогоднішні події остаточно і безповоротно свідчать про початок громадянської війни в Україні.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук заявила нардеп ("Батьківщина") Леся Оробець.

"Війна остаточно почалася. Вже ніякі закони не діють. Годину тому я знімала на мобільний телефон роздачу гранат табуна Беркута, голів 20. Гранати ці, нагадаю, зараз масово кидаються в українських громадян і викликають важкі осколкові поранення, хоча для Пшонки та Лутковської вони "світлошумові", - написала Оробець.

"Я підійшла по Грушевського з боку Ради. Вони прекрасно знали знали, хто я. Я не нападала ні на кого, стояла на відкритому місці з телефоном. На мене накинулася зграя з мінімум п'яти здоровенних беркутівців у масках та обладунках, збили з ніг, я впала на бруківку і сильно вдарилася головою, шолом врятував. Трьох моїх захисників - чоловіків побили жорстоко, по голові і по корпусу, від важких травм врятували шоломи і шапки", - розповіла нардеп.

"Телефон вибили з рук, розбили та відібрали. На мої крики "Що ви мене б'єте, я ж вам нічого не роблю" вони з гидкими жартами говорили: "А ми тебе не б'ємо, ми тебе відтісняємо", - пояснила опозиціонерка.

"Висновки: - Війна вже повномасштабна. Не треба говорити про суди, прокуратуру, вибори і т.д. - Врадіївку менти зрозуміли, посадили своїх . Врадіївка - це мінімально м'який формат, який Януковичу і його організованій злочинній групі зрозумілий. - Перевертні з МВС отримали повне одобрення на використання будь-яких методів захисту диктатури. - Без Лідера опору протест має високі шанси потонути в крові, а держава - в дикатурі", - резюмувала Оробець.

Нагадаємо, 19 січня, після народного віче кілька десятків тисяч громадян вирушили під стіни Верховної Ради. На вулиці Грушевського мітингувальники наткнулись на кордон силовиків. Почались сутички, під час яких згорів один автобус правоохоронців. Радикально налаштовані активісти намагаються час від часу підпалити інші автобуси, перекинули припаркований біля стадіона ім. Лобановського автомобіль, який став імпровізованим щитом.

Проти громадян силовики регулярно застосовують світло-шумові гранати. Кілька разів в дію пускали водомет. Інколи зі сторони беркутівці летят у протестувальників камені, якими до цього закидували спецпризначенців.

Зараз ви читаєте новину «"Війна остаточно почалася. Вже ніякі закони не діють" - беркутівці побили Оробець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

225

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі