середа, 30 березня 2022 00:18

Відсторонили гендиректора ДП "Антонов"

Відсторонили гендиректора ДП "Антонов"
Фото: slovoidilo.ua

29 березня ДК "Укроборонпром" відсторонив Сергія Бичкова від виконання ним повноважень генерального директора Державного підприємства "Антонов", що входить до складу Концерну.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Антонов" запропонував відновити легендарний український літак "Мрія"

"Підставою для усунення стало службове розслідування, зокрема перевірка окремих фактів, оприлюднених у засобах масової інформації. Укроборонпром усіляко сприяє Службі безпеки України у з'ясуванні обставин можливих порушень", — йдеться у повідомленні.

24 лютого російські окупанти в аеропорту Гостомель спалили під час бомбардування найбільший у світі літак Ан-225 "Мрія". Літак знаходився на території аеропорту на стоянці.

Бичков заявив, що колектив авіазаводу вважає за необхідне "розпочати відродження флагмана транспортної авіації Ан-225". Проте для цього підприємству ДП "Антонов не вистачає грошей. Він запропонував заснувати Міжнародний фонд відродження "Мрії" і вказав реквізити, куди охочі можуть зарахувати кошти.

Державне підприємство "Антонов" (колишній Авіаційний науково-технічний комплекс імені Олега Костянтиновича Антонова або АНТК імені О. К. Антонова) — український авіабудівний концерн, що об'єднує конструкторське бюро, комплекс лабораторій, експериментальний завод та випробувальний комплекс, для розробки та сертифікації літаків.

З 4 квітня 2015 р. входить до складу державного концерну "Укроборонпром".

Зараз ви читаєте новину «Відсторонили гендиректора ДП "Антонов"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі