понеділок, 08 жовтня 2018 23:12

Віднині про охорону здоров'я можна розпитати по телефону

Віднині про охорону здоров'я можна розпитати по телефону
Дзвінки зі стаціонарних телефонів та мобільних - безоплатні. ФОТО: Інформатор

В Україні запустили контакт-центр Національної служби здоров'я України (НСЗУ).

Тепер за номером 1677 можна дізнатися про зміни в системі охорони здоров'я, правила роботи сімейних лікарів та амбулаторій, гарантований державою пакет медичних послуг, особливостей співпраці медичних закладів з НСЗУ. Відповіді на найбільш поширені питання надаватимуть цілодобово в автоматичному режимі, у робочий час відповідатиме оператор, повідомив голова Національної служби здоров'я України Олег Петренко в "Укрінформ".

За його словами, питання, вирішення яких потребує додаткового часу, реєструватимуться. Після розв'язання питання оператори передзвонюватимуть і надаватимуть повну інформацію щодо запиту, додав Петренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проїхати в транспорті і не захворіти

В.о міністра охорони здоров'я Уляна Супрун перерахувала плани на наступний рік. Зокрема, у 2019-ому відбудеться запуск програми "Безкоштовна діагностика", безплатних для громадян візитів до лікарів-спеціалістів за направленням від сімейного лікаря, електронної медкартки. Крім того, стануть платними послуги поліклінік, ефективність яких не доведена або вони є застарілими, а також послуги сфери естетики та косметології - наприклад, масаж.

Зараз ви читаєте новину «Віднині про охорону здоров'я можна розпитати по телефону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі