Мало хто сперечатиметься з тим, що майонез – це шкідливо. Він містить багато жиру, і при цьому поглинається часто у величезних кількостях. Немає нічого дивного в тому, що печінка і підшлункова залоза не справляються з навантаженням.
Проте більшість людей вважають, що жир – це єдиний шкідливий компонент майонезу. Вони із задоволенням купують "легкий" майонез, і вважають його здоровим продуктом. Але це не так.
"Легкий" майонез виробляють на основі модифікованих рослинних олій – транс-жирів. Ці молекули не зустрічаються ніде в природі і з"являються тільки як продукт хімічної модифікації олій. Вони є в маргарині, "легкому маслі" і "легкому" майонезі. Зазвичай їх називають "високоякісним рослинним жиром".
Транс-жири практично не розщеплюються нашими ферментами. Як результат – "американська хвороба" зайвої ваги, атеросклероз, інші обмінні порушення.
Крім того, будь-який майонез містить емульгатори, підсилювачі смаку, консерванти, повідомляє УНІАН.
Коментарі