понеділок, 25 липня 2022 14:17

Від імені України: Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії

Від імені України: Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії
Євробачення-2023 пройде у Великій Британії від імені України. Фото: suspilne.media

Міжнародний пісенний конкурс Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії від імені цьогорічного мовника-переможця — української телерадіокомпанії "Суспільне мовлення".

Це підтвердили Європейська мовна спілка (EBU) та британська компанія суспільного телерадіомовлення (BBC), пише "Суспільне".

"BBC вже чотири рази брала на себе зобов'язання проводити конкурс замість інших країн-переможниць. Продовжуючи цю традицію солідарності, ми знаємо, що наступного року конкурс продемонструє креативність і майстерність одного з найдосвідченіших суспільних мовників Європи. Водночас гарантуючи, що цьогорічні переможці – Україна – будуть відзначені та представлені протягом усієї події", – сказав виконавчий директор Євробачення Мартін Остердаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика Британія знову звернулася до організаторів Євробачення

Голова правління "Суспільного" Микола Чернотицький наголосив, що Євробачення-2023 відбудеться не в Україні, але на підтримку України.

"Я впевнений, що разом ми зможемо додати українського духу цій події та вкотре об'єднати всю Європу навколо наших спільних цінностей – миру, підтримки, цінування розмаїття і таланту", – сказав він.

Представники "Суспільного" співпрацюватимуть із BBC, щоб розробити та впровадити українські елементи в шоу наступного року. Україна, як країна-переможниця Євробачення-2022, також автоматично потрапить до фіналу конкурсу.

Раніше стало відомо, що Україна не зможе прийняти Євробачення-2023. Так вирішила EBU з міркувань безпеки.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не згодна з цим рішенням Європейського мовного союзу. За його словами, необхідні додаткові переговори.

14 травня в італійському Турині пройшов фінал міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2022. Цьогоріч переможцем стала Україна, яку представляв гурт Kalush Orchestra. Набрали загалом 631 бал - 192 від журі і 439 від глядачів.

На другому місці з 466 балами опинилася Велика Британія, яку представляв Sam Ryder. Третє місце з 459 балами посіла Іспанія, за яку виступала співачка Chanel.

Зараз ви читаєте новину «Від імені України: Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі