середа, 01 липня 2009 16:19

Ветеринарна міліція почне контролювати ГМО у продуктах

Ветеринарна міліція почне контролювати ГМО у продуктах

З 1 липня ветеринарна міліція контролюватиме виконання постанови уряду щодо обов"язкового інформування споживачів про наявність в продуктах харчування генетично модифікованих організмів.

Про це повідомили у прес-службі МВС України.

"Цей актуальний та, безумовно, важливий напрямок є пріоритетним у службовій діяльності підрозділів ветеринарної міліції. Адже результати оперативно-профілактичних відпрацювань свідчать, що на внутрішньому ринку України зафіксовано обіг неякісної та небезпечної тваринницької продукції, переважна більшість якої - іноземного виробництва", – заявив начальник Управління ветеринарної міліції з проведення карантинних ветеринарних заходів МВС України Сергій Оксюта.

Водночас Оксюта зазначив, що упродовж цього року зареєстровано понад десять масових отруєнь громадян. Їх причини - вживання неякісних харчових продуктів. Зокрема, гостро постає проблема отруєнь дітей. Тож наразі працівники ветеринарної міліції перевіряють дитячі табори, бази й санаторії відпочинку з метою попередити можливе ввезення неякісної продукції.

Так, за словами Оксюти, за півріччя 2009 року працівники ветеринарної міліції вилучили з обігу понад 1036 тонн продукції тваринного походження сумнівної якості.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів ввів обов"язкове продуктів з наявністю генетично модифікованих організмів з 1 липня. Проте пізніше до постанови Кабміну були внесені правки, і дата введення маркування була перенесена з 1 липня 2009 року на 1 січня 2010 року.

За матеріалом proUA.com

Зараз ви читаєте новину «Ветеринарна міліція почне контролювати ГМО у продуктах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі