вівторок, 01 квітня 2008 16:09

Вчені відкрили новий вид літаючих пінгвінів (ВІДЕО)

Вчені відкрили новий вид літаючих пінгвінів (ВІДЕО)
1 квітня британський телеканал ВВС покаже незвичайний відеоролик, на якому відзняті пінгвіни, що літають, - диво еволюційного розвитку птахів. Про це повідомила британська газета TheTelegraph.

"1 квітня - брехня всесвітня", свідчить гасло багатьох країн, що негласно відзначають День дурня. Не відмовляються від першоквітневих жартів і ряд ЗМІ - їх історія бере початок ще з 1957 року, коли в програмі ВВС "Панорама" з"явився незвичайний новинний сюжет. У нім повідомлялося про досягнення швейцарських фермерів в боротьбі з жуком-макароноїдом і небувалим урожаєм спагеті. Коментарі були проілюстровані відповідним відеороликом.

Не забула про День дурня телекомпанія і цього року. Згідно репортажу, група операторів виявила колонію пінгвінів Adelie на Острові Кінг-Джордж, приблизно в 750 милях на південь від Фолклендських островів.

Програма представлена екс-зіркою британських скетчів, режисером Тері Джонсом, який із захопленням говорить: "Ми спостерігали за пінгвінами і знімали їх протягом багатьох днів без щонайменшої підозри на те, що вони полетять".

"Але коли погода зіпсувалася і помітно похолодало, відбулося неймовірне. Замість того, щоб готуватися до суворих морозів, пінгвіни зробили те, чого ніколи раніше зробити навіть не намагалися", - розповідає Джонс в сюжеті.

Глядачі ВВС побачать, що пінгвіни не просто злетіли, вони ще і відправилися подалі від антарктичних холодів - до амазонських тропічних лісів, гріти крильця на сонці.

"Фільм показує природу, що незвично зачаровує, в яскравих фарбах, тому не повірити в це неможливо", - говорить Джонс. За його словами, фільм не просто яскрава, викликаюча емоції картинка, він також ілюструє, наскільки проста і геніальна теорія природного відбору Чарльза Дарвіна, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Вчені відкрили новий вид літаючих пінгвінів (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі