пʼятниця, 27 листопада 2009 11:14

Вчені створили екологічно чисту пластмасу

Вчені створили екологічно чисту пластмасу

Команді Південнокорейських вчених вдалося створити полімерні молекули використовуючи біоінженерію, а не залишки нафтопереробки. Це інноваційне дослідження може дозволити вироблення екологічно чистих пластмас, пише Science Daily.

Полімери це молекули які щоденно використовуються нами у вигляді пластмас і каучуків. Наукова команда Університету KAIST та корейської хімічної компанії LG Chem, під керівництвом професора Санг Юп Лі сконцентрували свої дослідження на створенні біологічного полімеру, за допомогою якого можна було б створити природні пластмаси з поновлювальних ресурсів.

"Поліестери та інші полімери, які ми постійно використовуємо, здебільшого робляться з залишків від нафтопереробки", - повідомив Лі.

"Розробка технології, яка б дозволила створення полімерів з поновлюваної біомаси є дуже важливою з огляду на проблеми екології, які стають все серйознішими, а також обмеженість земних ресурсів. Нова технологія являє собою хорошу альтернативу нафтовим пластмасам, оскільки вона є екологічно чистою та має низьку токсичність", - сказав вчений

Справжнім науковим проривом є те, що вчені зуміли зробити процес створення нової пластмаси простим і комерційно вигідним.

"Технологія "E.coli" відтепер здатна ефективно виробляти неприродні полімери, шляхом одноступеневого ферментаційного процесу з використанням відновлювальних ресурсів",- повідомив керівник проекту.

"Глобальне потепління та інші екологічні проблеми змушують нас розроблювати екологічно раціональні процеси, засновані на поновлюваних ресурсах. Ця нова стратегія повинна бути корисною для розробки інших штучних організмів, здатних до створення різних неприродних полімерів шляхом прямої ферментації від поновлюваних ресурсів", - стверджує вчений.

Залишається лише сподіватися, що така стратегія в майбутньому дозволить вченим створити екологічно чисте паливо, яке врятує світ від енергетичної кризи.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Вчені створили екологічно чисту пластмасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі