неділя, 24 червня 2007 15:20

Вчені назвали найкориснішу для здоров"я ягоду

Чорна смородина визнана вченою найкориснішою для здоров"я ягодою. Вона очолила список найкорисніших для здоров"я ягід.

Ця ягода підвищує імунітет і опір організму різним захворюванням, збільшує апетит, стимулює жовчовиділення, знижує гнильні і бродильні процеси в кишечнику, окислює внутрішнє середовище організму, покращує кровотворення. Раніше було помічено, що компоненти у складі чорної смородини можуть попередити розвиток хвороби Альцгеймера.

Як з"ясували дослідники, за кількостю і концентрацією вітамінів, мінералів та інших корисних речовин, що знаходяться в ній, чорна смородина випередила решту всіх ягідних культур. Вона особливо багата вітаміном С (300 міліграм в 100 г ягід), містить вітаміни ( B, D, E, P, K ).

Ученими також були проведені численні тести, що виявили здібності чорної смородини протидіяти раковим захворюванням, оберігати від хвороб серцево-судинну систему людини, запобігати ослабленню розумових здібностей у людей похилого віку.

Ягода корисна ще і для профілактики і лікування атеросклерозу артерій і аорти, попередження утворення діабету, а також при виразці шлунку, гастриті зі зниженою кислотністю, атеросклерозі, хворобах нирок, недокрів"ї і порушеннях обміну речовин, повідомляє www.portal-woman.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали найкориснішу для здоров"я ягоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі