середа, 20 вересня 2023 20:23

ВАКС обрав запобіжний захід нардепці, яка намагалася викинути хабар через паркан

ВАКС обрав запобіжний захід нардепці, яка намагалася викинути хабар через паркан
ВАКС обрав запобіжний захід нардепці Людмилі Марченко, яка намагалася викинути хабар через паркан. Фото: УНІАН

Антикорупційний суд обрав чинній нардепці, яка підозрюється у зловживанні впливом, запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 53 600 грн.

Судячи з перерахованих пунктів підозри, йдеться про Людмилу Марченко. Як повідомив ВАКС, народна депутатка разом із помічницею за грошову винагороду обіцяла громадянам забезпечити рішення про дозвіл на виїзд нібито з дотриманням необхідних формальностей.

Встановлено два епізоди та отримання $11 300 від двох громадян за безперешкодний перетин кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Другий гучний корупційний скандал на Тернопільщині. Тепер фігурує помічник нардепа

Суд застосував до підозрюваної запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 53 600 грн. Зазначається, що це є максимальний розмір застави, передбачений законом для такого злочину.

На підозрювану також покладено інші передбачені законом обов'язки, зокрема здачу на зберігання паспорта та інших документів, що дають право виїзду за кордон.

5 липня правоохоронці заявили про викриття нардепки Людмили Марченко та її помічниці під час отримання неправомірної вигоди за "допомогу" у виїзді за кордон.

НАБУ та САП також оприлюднили записи розмов підозрюваних, листування та відео, на якому нардепка Марченко намагається викинути пакунок із грошима за паркан свого будинку.

12 липня фракція "Слуга народу" призупинила членство нардепки Людмили Марченко, якій на день раніше разом із помічницею було повідомлено про підозру у хабарництві через справу про "допомогу" у виїзді за кордон громадянина під виглядом волонтера.

Зараз ви читаєте новину «ВАКС обрав запобіжний захід нардепці, яка намагалася викинути хабар через паркан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі