неділя, 26 грудня 2021 19:31

Вагітні та жінки з дітьми також мають стати на військовий облік — Міноборони

Вагітні та жінки з дітьми також мають стати на військовий облік — Міноборони
Військовий облік — це не призов на службу. Фото: armyinform.com.ua

Вагітні жінки і жінки з малолітніми дітьми також мають стати на військовий облік.

Про це йдеться в роз'ясненні Міноборони в Facebook.

"Вагітні жінки та/або з малолітніми дітьми теж беруться на військовий облік. Як і у випадку чоловіків, у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки для жінок враховуватиметься стан здоров'я людини і її сімейні обставини", – йдеться в повідомленні.

Також вкотре наголосили, що взяття на військовий облік – це не призов на службу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі важко поранили українського воїна

"На життя українок ці законодавчі зміни зараз не вплинуть, а до кінця 2022 року може постати необхідність стати на облік у територіальному центрі комплектування і соціальної підтримки за місцем проживання. Протягом 2022 року не варто очікувати якихось проблем. У подальшому за ухилення від військового обліку, як і для чоловіків, після попередження з територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, передбачено штрафи", – йдеться в повідомленні.

Міноборони пояснили, що жінки, що перебувають на військовому обліку, можуть бути призвані на військову службу чи залучені для виконання робіт із забезпечення оборони держави у воєнний час. У мирний час жінки можуть бути призвані на військову службу та службу у військовому резерві тільки у добровільному порядку (за контрактом).

З 17 грудня в Україні набув чинності указ Міністерства оборони про список спеціальностей і професій військовозобов'язаних. Жінок, які працюють за певними спеціальностями, відтепер ставитимуть на військовий облік.

Зараз ви читаєте новину «Вагітні та жінки з дітьми також мають стати на військовий облік — Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі