неділя, 07 січня 2024 22:24

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ будуть набирати військових через Інтернет: які професії потрібні

В ЗСУ будуть набирати військових через Інтернет: які професії потрібні
В ЗСУ тестують цифровий рекрутинг. Фото: УНІАН

В Україні скоро може запрацювати цифровий рекрутинг до Збройних сил.

Він буде спрямований на пошук операторів дронів, повідомив віцепрем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оцифрували реєстр військовозобов'язаних "Оберіг": як він працюватиме

Наразі Мінцифри перебувають на фінальному етапі - запустили декілька бета-тестувань з бригадами, які шукають пілотів-операторів для роти ударних дронів.

"Складно запустити цей проєкт, бо потрібно перебудовувати систему. Систему, де немає ТЦК, де по суті розповідається про можливості, переваги і досвід, який буде", - зазначив Федоров.

В армії Збройних сил України зараз затребувані всі професії, адже необхідно формувати нові бригади. Кожен охочий зараз може вибрати для себе професію. Для цього є така форма проходження військової служби як контрактна.

Мобілізовані не можуть самі обирати, де саме проходитимуть службу. Під час мобілізації здійснюється якраз акцент на фах майбутнього мобілізованого. Звичайно, якщо він IT-інженер, фаховий будівельник, або, наприклад, водій - то тут уже йде скерування наближене до його фаху.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ будуть набирати військових через Інтернет: які професії потрібні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі