середа, 13 січня 2010 09:50

У Запоріжжі для глухонімих провели молебень

У Запоріжжі для глухонімих провели молебень
У Свято-Покровському кафедральному соборі Запоріжжя відбувся перший в історії єпархії молебень з сурдоперекладом, передає "Репортер Запоріжжя" з посиланням на прес-службу Запорізької єпархії.

Очолив молебень правлячий архієрей Преосвященнійший Владика Йосип. Більш ніж 150 глухонімих і людей, які погано чують, мали можливість взяти активну участь в загальній молитві.

Як розповіли в єпархії, передавати церковнослов"янську мовою жестів досить складно. Спершу необхідно в думках перекласти молитви на російську, а потім вже на мову глухонімих. І при цьому: багатьох слів в цій мові немає, так само як не уживається їх переносне значення. Кожне слово в молитві має безліч біблійських сенсів, а обрати і перевести у форму жесту необхідно тільки один - найвірніший.

У своїй проповіді, звертаючись до прихожан, Владика Йосип пообіцяв, що такі богослужіння стануть традицією: "Сьогодні, на жаль, склалася така ситуація, що інваліди по слуху знаходяться як би на віддалі від Матері Церкви і практично ніякої духовницької роботи з ними не ведеться. Це пов"язано з незнанням духівництвом мови жестів і практичною відсутністю людей, які могли б добре і якісно перекладати богослужіння у такий спосіб. Але ми обов"язково відкриватимемо дорогу до Бога всім прихожанам, у тому числі та приреченим на цю важку недугу".

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі для глухонімих провели молебень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі