субота, 02 березня 2024 16:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ назвали зброю, за допомогою якої росіяни просунулись на фронті

У ЗСУ назвали зброю, за допомогою якої росіяни просунулись на фронті
Російські окупанти просунулись на фронті, оскільки вони змінили тактику, заявив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш. Фото: колаж 24 каналу

Російські окупанти просунулись на фронті, оскільки вони змінили тактику.

Загарбники тепер масово скидають КАБи по позиціях ЗСУ, рівняючи усе зі землею. Про це сказав у коментарі "24 каналу" начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Ілля Євлаш.

"Зараз вони перекваліфікували своє оборонне замовлення на КАБи та ФАБи - бомби ближньої дії", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали момент падіння російського Су-34, який ЗСУ збили 1 березня

Євлаш зауважив, що окупанти буквально закидують передову авіабомбами, які або виготовляють зараз, або модернізують радянські.

"Зараз вони намагаються ставити ставку на закидування переднього краю бомбами. Вони просуватимуться по випаленій землі в глибину нашої оборони. Ми вже бачили ефективне та нестандартне рішення розв'язання цієї проблеми - "сушкопад", - переконаний Євлаш.

Російські бомбардувальники Су-34 та Су-35 вже не можуть себе вільно почувати в українському небі.

Загарбники тепер діють обережніше. Це дає можливість українським силам дещо перевести подих. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Водночас, за його словами, КАБи є серйозним викликом для українських військ. Наслідки їх застосування можна побачити в Авдіївці.

Окрім того, речник Повітряних сил наголосив, що вже шостий день над Азовським морем не видно ворожих розвідувальних літаків А-50.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ назвали зброю, за допомогою якої росіяни просунулись на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі