понеділок, 08 травня 2023 13:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах розкрили подробиці нового удару РФ

У Повітряних силах розкрили подробиці нового удару РФ
По Одещині ворог завдав ракетного удару з літаків стратегічної авіації. Фото: Одеська обласна прокуратура

Російські окупанти застосовують проти України дедалі більше радянських, застарілих засобів ураження.

8 травня в ефірі національного телемарафону спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат прокоментував нічну атаку РФ, передає Gazeta.ua.

"Стосовно Одещини: було сім літаків, до восьми пусків крилатих ракет Х-22, частина з яких долетіла до Одеської області, були уражені певні об'єкти", – сказав він.

Решта ракет не досягли своїх цілей. Коментуючи удар по Києву, Ігнат порівняв його з ворожими атаками на новорічні свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атака на столицю: у Повітряних силах попередили про нову небезпеку

"Якщо з Київщиною порівнювати, то 39 дронів було з 1 на 2 січня, а у новорічну ніч – 45. Тоді теж була майже 100% робота по цих безпілотниках. Можна провести паралелі", – додав Ігнат.

8 травня у повітряному просторі Києва було виявлено та знищено понад 30 бойових дронів. Уламки впали на житловий будинок і злітну смугу аеропорту Жуляни. Повітряна тривога тривала понад 3,5 год.

По Одещині ворог завдав ракетного удару з літаків стратегічної авіації. Ракети типу Х-22 він спрямував на склад одного з продовольчих підприємств і рекреаційну зону на чорноморському узбережжі. Там виникла пожежа.

Ракета Х-22 має бойову частину 950 кг. Її називають убивцею авіаносців. Вона призначена для знищення авіаносних груп у морі, може оснащуватися ядерною частиною. Максимальна дальність – до 600 км. При застосуванні із великих відстаней відхилення від цілі може становити сотні метрів.

Вночі 8 травня російські загарбники знову атакували Україну іранськими ударними безпілотниками Shahed. Усі 35 із 35 випущених дронів було знищено українськими захисниками.

У столиці внаслідок падіння уламків є руйнування та травмовані, повідомили у міській військовій адміністрації.

У Святошинському районі п'ятеро людей отримали поранення. Там пошкоджений фасад житлового будинку та автівки. Також є пошкодження у Солом'янському та Шевченківському районах.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах розкрили подробиці нового удару РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі