четвер, 20 липня 2023 13:00

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах пояснили, чому ППО не збила вночі жодного "Онікса"

У Повітряних силах пояснили, чому ППО не збила вночі жодного "Онікса"
Ракети "Онікс" призначені для знищення плавзасобів і кораблів. Фото: ДСНС

Сьогодні вночі протиповітряна оборона не змогла знищити жодну з семи ракет "Онікс", якими російські окупанти атакували Одесу.

Виявлення і знищення російських крилатих ракет "Онікс" пов′язане з тим, що вони летять на швидкості понад 3 тис. км за годину, заявив 20 липня речник Повітряних сил ЗСУ, полковник Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"У Сил оборони поки що немає можливості збивати їх. З такими ракетами важко боротися", – сказав він.

Україні потрібне посилення саме південних регіонів, портових міст засобами проти балістики. За словами Ігната, системи Patriot або SAMP/T могли б забезпечити захист цього регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по центру Миколаєва й атакували Одесу: багато жертв

"Ракети "Онікс" призначені для знищення плавзасобів, кораблів. Летять вони на швидкості 2,6 Маха. Тобто швидкість велика. На марші вона може підніматися високо для економії пального. Уже під час заходу на ціль ракета може летіти фактично до 10-15 метрів над водою, щоб знищити корабель, і це, власне, ускладнює її виявлення і збиття засобами ППО", – зазначив полковник.

Допомагають ЗСУ у боротьбі з цим типом ракет засоби РЕБ.

"Тому бачимо, що не всі ракети долітають до цілей", – додав Ігнат.

Росіяни у ніч проти 20 липня знову атакували південь України. Під ударом російських ракет опинилися порти, причали, житлові будинки і торгові мережі.

Окупанти знову атакували ракетами Одесу та Миколаїв. Загалом противник випустив 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет та 19 дронів-камікадзе. Випустив сім крилатих ракет "Онікс" з берегового ракетного комплексу "Бастіон" (Крим); чотири крилаті ракети повітряного базування Х-22 – пуски здійснювались з восьми літаків Ту-22МЗ (акваторія Чорного моря); три крилаті ракети морського базування "Калібр" імовірно з підводного човна (акваторія Чорного моря); п'ять крилатих ракет наземного базування "Іскандер-К".

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил, у взаємодії з підрозділами інших складових Сил оборони України, знищено 18 повітряних цілей.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах пояснили, чому ППО не збила вночі жодного "Онікса"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі