середа, 08 липня 2009 16:21

У Вашингтоні набув чинності новий закон про одностатеві шлюби

У Вашингтоні набув чинності новий закон про одностатеві шлюби
У вівторок, 7 липня, в американській столиці набув чинності новий закон про одностатеві шлюби. Тепер Вашингтон визнає шлюби такого роду, укладені в інших частинах США або за кордоном, хоча в самій столиці їх не реєструють. Відповідний законопроект був схвалений Радою округу Колумбію в травні.

Рада округу (офіційно столиця США називається Округ Колумбія і включає Вашингтон з прилеглими територіями) схвалила нововведення 12 голосами проти одного. Федеральний Конгрес, в юрисдикції якого знаходиться столиця, своїм правом на перегляд нового законодавства не скористався. Тепер член Ради округу Колумбія Девід Катаніа планує розробити новий законопроект, який дозволить укладання одностатевих шлюбів в столиці.

В даний час закони про легалізацію одностатевих шлюбів ухвалені в шести штатах - Коннектикуті, Айові, Мені, Массачусетсі, Вермонті та Нью-Гемпширі. Крім того, штат Нью-Йорк визнає шлюби, укладені в інших штатах. На федеральному рівні одностатеві шлюби не визнані: це передбачено законом Про захист шлюбу від 1996 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Вашингтоні набув чинності новий закон про одностатеві шлюби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі