четвер, 03 вересня 2009 15:37

В Ужгород до Ратушняка їде головний рабин Росії

В Ужгород до Ратушняка їде головний рабин Росії
Головний рабин Росії Берл Лазар 7 вересня відвідає Ужгород на знак солідарності з єврейською громадою міста, ображеною "ксенофобськими заявами мера Ужгорода Сергія Ратушняка".

"Недавні ксенофобські заяви мера Ужгорода глибоко вразили єврейську громаду Росії та головного рабина країни Берла Лазара. У єврейській громаді Росії шоковані тим фактом, що в центрі Європи представники влади дозволяють собі подібну антисемітську риторику", - заявили в прес-службі.

Під час візиту до Ужгорода, який відбудеться на запрошення єврейської громади міста, Лазар візьме участь у церемонії відкриття пам"ятника жертвам Голокосту.

"Також своїм візитом рабин Лазар висловить протест ксенофобським заявам мера міста", - зазначили в прес-службі.

Її співробітник заявив, що "своїми численними висловами Ратушняк провокує антисемітські настрої не тільки в місті, але й в Україні в цілому, оскільки скандал уже давно вийшов за межі Ужгорода".

Нагадаємо, раніше Ратушняк обізвав Яценюка "знахабнілим єврейчиком", який думає, що це вибори "до сільської ради десь в Ізраїлі". 12 серпня прокуратура Закарпатської області порушила другу кримінальну справу проти Ратушняка за підозрою в приниженні національної честі та гідності.

Днями Ратушняк повідомив, що розглядає можливість участі у виборах глави держави.

31 серпня мер Ужгорода оголосив про намір поставити в центрі міста пам"ятник єврею, який протягом 40 років запалював міські ліхтарі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «В Ужгород до Ратушняка їде головний рабин Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі