понеділок, 26 лютого 2018 08:39

В Укрпошті розповіли, коли осучаснять сільські відділення

В Укрпошті розповіли, коли осучаснять сільські відділення
У сільських відділеннях "Укрпошти" до серпня будуть комп'ютери.

В Укрпошті пообіцяли до серпня 2018-го осучаснити сільські відділення.

Проект включатиме встановлення комп'ютерів у села з населенням 2 тис. осіб і більше та створення пересувних поштових пунктів для сіл, де живуть менше 2 тис. людей. Про це заявив в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Смілянський, повідомляє Укрінформ.

"За нашими підрахунками, лише 12-14 мільйонів мають доступ до послуг Укрпошти. Півтора року тому лише 20% наших відділень (а ми маємо 11,5 тисяч відділень) мали комп'ютери", - пояснив він.

Поява комп'ютерів дозволить регулярно приймати платежі-перекази та надавати інші послуги.

Проект також передбачає заміну автопарку Укрпошти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрпошта поповнила свій автопарк на 200 машин

"Працюватиме команда з трьох людей: оператор в сільраді прийматиме платежі, а водій із листоношею проїжджатимуть селом і розвозитимуть пенсії, газети, посилки. Таким чином, ми осучаснимо пошту та створимо кращі умови праці для листонош", - розповів подробиці реформи Смілянський.

Укрпошта підвищить вартість тарифів на передплату періодичних друкованих видань на 24,7% з липня 2018 року. "При цьому тарифна рада при Міністерстві інфраструктури погодила поступове збільшення тарифу на передплату друкованих видань, адже на це є відповідні підстави - зростання фонду оплати праці, логістичні видатки. Підвищення тарифу відбудеться у два етапи: на 24,7% із другого півріччя 2018 і на 19,2% з 1 січня 2019, тільки тоді ціна послуги має вийти на рівень собівартості", - заявляють в компанії.

Зараз ви читаєте новину «В Укрпошті розповіли, коли осучаснять сільські відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі