вівторок, 15 лютого 2022 13:07

В Україну поспішає весняне сонце: назвали дату потепління

На Стрітення в Україні багато сонця. Трохи хмарно сьогодні лише на крайньому заході, у північно-східній частині та на південному заході.

Тепла погода переважатиме й завтра, 16 лютого, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Щоправда, переважно вдень.

"Найближчої ночі температура повітря у північно-східній частині країни знижуватиметься до -7...11°C, у більшості областей очікується -2...6°C. Проте на Заході та Півдні вночі мінімально буде близько нуля. Лютий поступово скидає капелюха перед березнем. У денні години в середу стовпчики термометрів поповзуть угору", - йдеться у повідомленні.

Максимальна температура повітря 16 лютого становитиме комфортні +3...9°C. На Сумщині, Харківщині, Полтавщині, Луганщині повітря завтра вдень буде свіжіше, +1...4°C. Вітер очікується помірний з південного заходу.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  На решті території України переважатиме суха погода
На решті території України переважатиме суха погода

Опади у середу пройдуть у Карпатах, а також на Черкащині, Полтавщині, у Кропивницькому з районами та можуть вдень дотягнути до Сумщини - дощ, місцями мокрий сніг. На решті території переважатиме суха погода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорогу державного значення завалило снігом і камінням: фото

У Києві 16 лютого збільшиться хмарність, проте суттєвих опадів не очікується. Найближчої ночі -2...4°C, завтра вдень повітря нагріється до +4...6°C.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Трохи хмар позакидало на крайній захід, на північно-східну частину та на південний захід
Трохи хмар позакидало на крайній захід, на північно-східну частину та на південний захід

Надалі в Україні ще теплішатиме. У денні години передбачається до кінця тижня +3...8°C, у південній частині місцями +9...12°C. Щоправда, вітер часом посилюватиметься.

"З потеплінням на тижні прийдуть в Україну хмарні вологі атмосферні фронти, які підживлятимуть перші весняні квіточки, скромні клумби коло будинків, вічні городи та, розкішних кольорів, поля наші", - додає синоптикиня.

Середня місячна температура по Україні у лютому 2022 року очікується в межах 0...-5°C. На півдні Одещини та в Криму до +1°C. Це близько до кліматичної норми.

Місячна кількість опадів очікується 22-40 мм, в Карпатах, на Закарпатті й у горах Криму 52-75 мм, що у більшості західних та південно-західних областей менше за норму. На решті території країни - у межах норми.

Зараз ви читаєте новину «В Україну поспішає весняне сонце: назвали дату потепління». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі