понеділок, 13 березня 2023 14:50

В Україну йде потепління до +18°С, але є нюанс

В Україну йде потепління до +18°С, але є нюанс
У Києві стовпчики термометрів завтра піднімуться до +12...13°С. Фото: pixabay.com

В Україні 14 березня пануватиме сильний вітер, сухе повітря із сонечком та аж до +15...18°С.

У більшості областей завтра переважатиме суха повітряна маса антициклонального походження, написала у Facebook синоптикиня Наталка Діденко.

"Лише вночі на Волині, Рівненщині, а ввечері на півдні Криму пройде невеликий дощ. Вітер південного напрямку, ймовірні штормові пориви до 15-20 метрів за секунду. Обережно! Водночас температура повітря порадує. Виходьте грітися. Можна вже покласти в сумку темні окуляри – захист від пилу, сильних поривів, не видно вітряні сльози, а перше сонце часом буває незвично яскравим. Ну, й красиво разом із пальто виглядає", – ідеться у повідомленні.

У вівторок передбачається протягом дня +10...15°С, в західних областях до +12...18°С. Трохи свіжіше буде на сході України та на узбережжі морів, +7...10°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах вирує потужний шторм: неймовірні кадри від рятувальників

У Києві стовпчики термометрів завтра піднімуться до +12...13°С.

"Проте є нюанс. Також буде в столиці завтра сильний вітер, який може ганяти пил, легкі предмети, гнути тополі та хитати погано закріплені білборди", – додала синоптикиня.

У середу суттєво похолоднішає в західних областях, у четвер майже повсюди. Найближчі субота-неділя знову повернуть в Україну весняне тепло.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух. Водночас можливі заходи арктичного повітря з півночі, північного заходу та сходу, особливо у першій половині весни. Вони зумовлять нестійку погоду.

Зараз ви читаєте новину «В Україну йде потепління до +18°С, але є нюанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі