понеділок, 20 травня 2024 13:16

В Україну йде перша спека

В Україну йде перша спека
Тиждень в Україні буде теплим. Фото: pixabay.com

Тиждень в Україні буде теплим.

Навіть прийде вже перша спека, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

"Одразу хотілося б зауважити - дайте спокій кондиціонерам, підіть в найближчий холодок і там працюйте чи заповнюйте квитанції на комунальні послуги. Та й ночі ще достатньо свіжі. Очікується в Україні +10...14 градусів, на узбережжях морів +8...11 градусів. Надалі тиждень в Україні очікується теплим, до помірної спеки. За дощами з грозами стежимо щодня разом", - написала вона.

Вдень 21 травня передбачається +20...27°С, де сильніше підтисне сонце, можливо й вище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину країни накриють дощі: де чекати грози

Дощі, подекуди з грозами, пройдуть завтра місцями в прикарпатських областях, на Волині, Рівненщині, на Сумщині, Чернігівщині, Полтавщині, Черкащині, Харківщині. Що не ввійшло у цей список - завтра без опадів.

У Києві 21 травня очікується тепла погода з максимальною температурою повітря +24...26°С. Дощ завтра малоймовірний.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «В Україну йде перша спека». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі