пʼятниця, 11 серпня 2023 15:19

В Україні з'явиться особлива монета

Набір із двох срібних пам'ятних монет "Дружба та братство – найбільше багатство" випустять Національні банки України та Польщі.

Їх введуть в обіг до Дня Незалежності України 24 серпня 2023 року, повідомили в НБУ.

Дві монети утворюють символічну фігуру у формі серця. Орнамент внизу монети утворює квітку – символ надії, життя та розвитку. Дизайн монети розробив заслужений художник України Володимир Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нумізмат розповів про рідкісні українські пробні монети

"На аверсах монет зображено стрічки в кольорах стягів України та Польщі, які оздоблені гербами обох країн. У нижній частині монет – стилізовані зображення людських фігур, що символізують поточну ситуацію в обох країнах: на українській монеті – війну, її жахи та опір українського народу; на польській – допомогу, підтримку та співчуття. На реверсах монет зображено символічні постаті українця і поляка, які сидять за одним столом, накритим скатертиною, і діляться хлібом та вином", – додали у Нацбанку.

Номінал монет складає 10 грн та 10 злотих. Їх створять по 5 тис. штук для України та Польщі. Половину тиражу виготовить Банкнотно-монетний двір НБУ, а іншу – Польський монетний двір.

Автор: НБУ
  Україна та Польщі створять спільну монету
Україна та Польщі створять спільну монету
До дня Повітряних сил Збройних сил України Національний банк випустив нову обігову пам'ятну монету "ППО – надійний щит України".Монета продовжує серію "Збройні сили України" і присвячена подвигам і героїзму воїнів протиповітряної оборони.
Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явиться особлива монета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі