понеділок, 06 вересня 2021 18:48

В Україні визначили 11 міст, найкомфортніших для розвитку бізнесу - рейтинг

В Україні визначили 11 міст, найкомфортніших для розвитку бізнесу - рейтинг
Індекс конкурентоспроможності міст - це аналітичний інструмент з оцінювання місцевим бізнесом умов для ведення бізнесу. Фото: pixabay.com

Оприлюднили рейтинг 45 найбільших міст України за якістю ділового середовища.

Цей проєкт готували Програма Агентства США з міжнародного розвитку "Конкурентоспроможна економіка України" у партнерстві з компанією "Інфо Сапієнс" та Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій, повідомляє Інститут економічних досліджень та політичних консультацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуги народу" склали рейтинг міністрів

Індекс конкурентоспроможності міст - це аналітичний інструмент з оцінювання місцевим бізнесом умов для ведення бізнесу.

За його допомогою визначаються пріоритетні для місцевого бізнес-середовища реформи, визначаються кращі практики взаємодії місцевої влади та бізнесу, стимулюється здорова конкуренція міст та територій, обмін досвідом та поширення кращих регуляторних практик.

Звіт підготовлено за результатами аналізу статистичних та адміністративних даних із 45 міст і результатами опитування 7454 керівників суб'єктів підприємницької діяльності, зокрема керівників 3735 підприємств - юридичних осіб та 3719 фізичних осіб-підприємців 45 міст з усіх регіонів України, за винятком АР Крим, Севастополя та деяких районів Донецької та Луганської областей.

Містами з найсприятливішим бізнес-кліматом та ефективним економічним врядуванням цьогоріч стали:

Хмельницький,

Івано-Франківськ,

Львів,

Мукачево,

Бахмут,

Тернопіль,

Вінниця,

Маріуполь,

Олександрія,

Мелітополь,

Чернігів.

12 квітня Київ посів четверте місце в рейтингу міст за рівнем забруднення повітря. Індекс забруднення становив 159 за норми 50. Це підтверджують дані світового рейтингу чистоти повітря Iqai.

Зараз ви читаєте новину «В Україні визначили 11 міст, найкомфортніших для розвитку бізнесу - рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі