пʼятниця, 08 вересня 2023 13:58

В Україні прогнозують перші заморозки ‒ погода на вихідні

В Україні прогнозують перші заморозки ‒ погода на вихідні
На вихідних в Україні можливі перші заморозки. Фото: slovoidilo.ua

У суботу та неділю, 9 та 10 вересня, в Україні очікується прохолодна та суха погода.

Окрім того, на півночі можливі перші заморозки. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, найближчими днями погодні умови в Україні формуватимуться під впливом антициклону Patricia, який прийде із півночі Європи. Він сприятиме проникненню арктичної повітряної маси у південні широти. Тому температурний фон в Україні знизиться на кілька градусів.

Але якщо вдень за рахунок малохмарного неба прогрівання повітря виявиться досить помітним, то у нічний час стовпчики термометрів практично у всіх регіонах за винятком півдня, опустяться нижче +10 °С.

"А в Чернігівській, Київській та Житомирській областях 10 вересня можливі перші заморозки на поверхні ґрунту, особливо у низинах, балках, ярах, уздовж річок та по берегах невеликих водойм", - попереджає синоптик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спека повертається: синоптикиня назвала "гарячі" дати

У суботу, 9 вересня, у західних областях буде сухо та малохмарно. Вночі та вранці місцями туман. Температура повітря вночі становитиме +7…+12°С, вдень +21…+26 °С. У Карпатах вночі +4...+9 °С, вдень +13...+18 °С.

У північних областях очікується мінлива хмарність. Температура повітря вночі +7…+12 °С, вдень +16…+21 °С.

У центральних областях також прогнозують мінливу хмарність. Температура повітря вночі опуститься до +8…+13 °С, вдень +18…+23 °С.

У південній частині країни та у Криму буде малохмарно, без опадів. Вітер північний, 7-12 м/с, у Приазов'ї вдень окремі пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +23...+28 °С.

На сході України мінлива хмарність, без опадів. На Луганщині вночі та вранці місцями можливий невеликий короткочасний дощ. Вітер північний, 9-14 м/с, вдень місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі +8…+13 °С, вдень +15…+20 °С.

У неділю, 10 вересня, у західних регіонах буде малохмарно, без опадів. Вночі та вранці місцями очікується туман. Температура повітря вночі становитиме +3…+8 °С, на Прикарпатті та Закарпатті +7…+12 °С. Вдень повітря прогріється до +22…+27 °С.

У північних областях очікується сонячна та суха погода. Температура повітря вночі +2…+7 °С, у Чернігівській та Київській областях на поверхні ґрунту місцями можливі заморозки до -3 °С. Вдень максимальна температура у регіоні становитиме +18…+23 °С.

У центральних областях також очікується суха та сонячна погода. Температура повітря вночі +3…+8 °С, вдень +18…+23 °С.

У південних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +5…+10 °С, у Криму та Одеській області до +13 °С. Вдень +19…+24 °С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер північний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4…+9 °С, вдень +17…+22 °С.

У жовтні та листопаді синоптики очікують, що середня за місяць температура повітря може бути на 1 градус Цельсія вищою за норму. Поступово тривалість дня зменшуватиметься. Температура повітря буде знижуватись. Ночі ставатимуть холодніші.

Зростатиме кількість затоків арктичного повітря. Відповідно, слід очікувати тумани, похмурі дні, мряки та заморозки.

Зараз ви читаєте новину «В Україні прогнозують перші заморозки ‒ погода на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі