неділя, 28 квітня 2013 01:09

В Україні поменшало травматичних випадків на виробництві

В Україні поменшало травматичних випадків на виробництві
Загальний травматизм на виробництві за 2012 рік склав 9816 травмованих. Фото: dt.ua

В Україні зменшилась кількість випадків травматизму на виробництві порівняно з минулим роком. У Держгірпромнагляді кажуть, що це завдяки роботі роботодавців та профспілок.

Статистику випадків виробничого травматизму повідомив на прес-конференції у Києві Віктор Шайтан, перший заступник голови Держгірпромнагляду України.

"Загальний травматизм на виробництві за 2012 рік склав 9816 травмованих, це на 841 випадок менше, ніж за минулий рік. Із них 623 смертельні випадки, у 2011 році цей показник був рівним 685. Отже, є тенденція до покращення. Це, звичайно, не лише наша робота, а й роботодавців, профспілок".

За словами Шайтана, багато недобросовісних керівників приховують виробничі травми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві підписали меморандум для зменшення нещасних випадків на підприємствах

"На сьогодні проводиться активна робота з усунення цієї проблеми. Я вважаю, що наразі немає сенсу приховувати такі випадки", – зазначив він.

На думку чиновника, зменшити травматизм можна лише за умови "сумлінного виконання нормативно-правових актів кожним працівником і створенням умов праці згідно з законами".

"Крім того, необхідно дотримуватись колективних угод, що підписують роботодавці з найманими працівниками. Це даватиме позитивний результат. Звичайно, покращить ситуацію також модернізація на підприємствах і забезпечення робочих місць ефективнішим обладнанням", – переконаний Шайтан.

Зараз ви читаєте новину «В Україні поменшало травматичних випадків на виробництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі