пʼятниця, 26 квітня 2013 18:32

Держава виділила майже 60 млн грн для боротьби з профзахворюваннями

Держава виділила майже 60 млн грн для боротьби з профзахворюваннями
Згідно з новою соціальної Програмою, держава виділить майже 222 млн грн на охорону праці в Україні. Фото: city.kharkov.ua

Проблема із професійними захворюваннями в Україні надалі не стоятиме так гостро.

У цьому впевнений виконавчий віце-президент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко.

На прес-конференції в Києві він прокоментував "Загальнодержавну соціальну програму поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014-2018 роки", яку 25 квітня підписав президент Віктор Янукович.

"Програма починала розроблятися ще у 2002 році, – говорить віце-президент Конфедерації. – У зв'язку зі змінами уряду, цей процес затягнувся. За останні два роки була створена спеціальна комісія. Протягом цього часу ми активно працювали над нею, тому впевнені, що буде позитивний результат. Ця програма обов'язково потрібна для покращення стану охорони праці на виробництвах в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві підписали меморандум для зменшення нещасних випадків на підприємствах

Мірошниченко зазначив, що до Програми ввійшли напрацювання міністерств, відомств, регіональних установ, обласних державних адміністрацій.

"Багато говорять про професійні захворювання. То хочу зазначити, що у цій програмі виділено майже 60 млн гривень на профілактику та боротьбу з цією проблемою. Тому, переконаний, ситуація покращиться", – наголосив він.

Нагадаємо, згідно з програмою, держава виділяє 221,88 млн гривень для приведення нормативно-правових актів з охорони праці відповідно до вимог міжнародного та європейського законодавства, вдосконалення системи державного нагляду і громадського контролю, поліпшення умов та гігієни праці тощо.

Зараз ви читаєте новину «Держава виділила майже 60 млн грн для боротьби з профзахворюваннями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі