пʼятниця, 26 квітня 2013 16:49

У Києві підписали меморандум для зменшення нещасних випадків на підприємствах

У Києві підписали меморандум для зменшення нещасних випадків на підприємствах
Меморандум покликаний зменшити травмування людей на виробництвах, а також кількість перевірок. Фото: novini.net.ua

26 квітня Держгірпромнагляд та спільний представницький орган сторони роботодавців підписали меморандум про співпрацю.

Це відбулося на прес-конференції, приуроченій до Всесвітнього дня охорони праці.

"Цей документ потрібен, щоб краще працювати у напрямку задач, поставлених президентом України та урядом. Сподіваємось те, що прописано у меморандумі, дасть позитивні результати. Зокрема зменшить травмування людей на виробництвах", – переконаний Віктор Шайтан, перший заступник голови Держгірпромнагляду.

Згідно з документом, спрощуються деякі види діяльності державних органів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні на виробництві загинули більш як 850 людей

"Ми досить довго відпрацьовували текстівку, – говорить Олексій Мірошниченко, виконавчий віце-президент Конфедерації роботодавців України. – Самі розумієте: бізнес і центральний орган виконавчої влади завжди мають конфлікти. Ми будемо такий меморандум рекомендувати укласти і територіальним органам. Бо на своєму рівні наша установа відпрацьовує лише національну законодавчу базу, хоча, за великим рахунком, уся робота йде на місцях".

За словами представника роботодавців, реалізація меморандуму покращить ситуацію у взаємовідносинах між підприємствами та державою і зменшить кількість перевірок.

"А найголовніше – цей важливий документ зменшить кількість нещасних випадків, бо це було його головною метою", – додав він.

Зараз ви читаєте новину «У Києві підписали меморандум для зменшення нещасних випадків на підприємствах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі