четвер, 06 липня 2023 06:50

В Україні оголосили штормове попередження
3

6 липня в Україні пануватиме спека до +37°С.

Водночас у низці регіонів у четвер пройдуть грози, які супроводжуватиме сильний вітер, повідомив Укргідрометцентр. Оголосили штормове попередження – І рівень небезпечності, жовтий.

Сьогодні очікується мінлива хмарність. На заході, півночі та у більшості центральних областей пройдуть короткочасні дощі та грози. На решті території країни опадів не буде. Під час грози місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Температура повітря становитиме +29...34°С. У південних областях очікується до +37°С. Свіжіше буде у західних областях та на Житомирщині: +23...28°С. У Карпатах стовпчики термометрів покажуть +17...22°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди паралізував найпотужніший в історії шторм

На Київщині 6 липня буде мінлива хмарність. Вночі місцями дощитиме, а вдень ітимуть грози. Вітер південно-східний, 3-8 м/с, але під час гроз місцями можливі пориви до 15-20 м/с.

Температура повітря в області вдень підніметься до +29...34°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть +30...32°С.

7-8 липня дощі з грозами триватимуть періодично на заході, півночі та в центрі України, проте почнеться поступове зниження температури повітря.

Середньомісячна температура повітря влітку 2023 буде під впливом глобального потепління.

Температура повітря буде вище норми в кожному місяці сезону, сказала синоптикиня Наталія Птуха, яка надала загальний прогноз на все літо поточного року.

За її прогнозом, кардинальних змін не очікується, єдине, ще більше зменшиться інтенсивність локальних короткочасних дощів.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оголосили штормове попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі