понеділок, 09 січня 2023 11:58

В Україні оголосили штормове попередження

Вранці 9 січня на горі Піп Іван Чорногірський хмарно та морозно.

Температура повітря в горах становить -5°С, вітер західний південно-західний, 8–9 м/с із поривами до 15 м/с, повідомив у понеділок Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост у Facebook.

"За таких погодних умов походи в гори можуть бути вкрай небезпечними, тому радимо відкласти мандрівку на сприятливіший час", – ідеться у повідомленні.

Рятувальники також нагадали, що сьогодні в Україні, крім сходу, пориви вітру сягатимуть 15–20 м/с. Оголосили перший рівень небезпеки (жовтий). У Києві та Київській області також значні пориви вітру.

"Тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев та конструкцій будівель, що можуть зірватися", – додали в ДСНС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні помітили одне з найгарніших зимових метеоявищ

Автор: facebook.com/chornogora.rescue112
  Вранці 9 січня на горі Піп Іван Чорногірський хмарно
Вранці 9 січня на горі Піп Іван Чорногірський хмарно

Піп Іван або Чорна Гора – одна з найвищих вершин українських Карпат заввишки 2020,5 м.

Сьогодні сніг місцями йтиме у північних областях. Мокрий сніг та дощі ймовірні у західних областях, на решті території України – без істотних опадів.

Вдень у столиці потепліє до відлиги. У Києві сьогодні пройде невеликий сніг. Сильний вітер буде південно-східного напрямку.

Позавчора українські Карпати замело снігом, на високогір'ї температура повітря була -6°С.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оголосили штормове попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі