середа, 13 травня 2020 23:10

В Україні може виникнути дефіцит води: РНБО б'є на сполох

В Україні може виникнути дефіцит води: РНБО б'є на сполох
В Україні існує ймовірність виникнення водного дефіциту в басейнах річок. Фото: Reuters

В Україні існує ймовірність виникнення водного дефіциту в басейнах річок.

На цьому наголосив секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов під час засідання робочої групи з питань безпеки водних ресурсів. Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Державне агентство водних ресурсів повідомляє, що останні п'ять років були маловодними і значне навантаження на річки можуть спричинити водний дефіцит.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінекономіки повідомили прогноз щодо врожаю зерна

Данілов додав, що ймовірність маловоддя вимагатиме економного водоспоживання та оптимізації використання водних ресурсів.

Він також звернув увагу на вагомість проведення інвентаризації артезіанських свердловин та джерел підземних вод питної якості з метою залучення їх до систем водопостачання.

Через пандемію коронавірусу від голоду цьогоріч можуть постраждати близько чверті мільярда людей на планеті. Щоб запобігти голоду, Всесвітня продовольча програма ООН розміщує тримісячний запас продовольства у найвразливіших країнах, йдеться у повідомленні організації.

Зараз ви читаєте новину «В Україні може виникнути дефіцит води: РНБО б'є на сполох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі