вівторок, 08 лютого 2022 12:33

В Україні пануватимуть європейські фронти з північного заходу

9 лютого в Україну прийдуть атмосферні фронти з північного заходу Європи.

Мокрий сніг та дощі очікуються найближчої ночі на Заході України, місцями на Луганщині, Донеччині та Запоріжжі. На решті території - без опадів, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Вранці опади посунуться східніше і захоплять північні області та частину центральних - Вінниччину, Черкащину і Кропивницький з районами. Також вранці ще трохи посипеться чи поллється на крайньому сході та в Криму. Про ожеледицю не згадую - а вона є", - йдеться у повідомленні.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  У Києві найближчої ночі та вранці очікуються мокрий сніг із дощем
У Києві найближчої ночі та вранці очікуються мокрий сніг із дощем

Удень в Україні опади послабшають - нічого суттєвого протягом дня середи не передбачається. Вітер буде знову північно-західний, 5-12 м/с, ймовірні штормові пориви 15-20 м/с.

Температура повітря у більшості областей особливо не зміниться, вночі невеликий "мінус", вдень близько нуля, на Сході та північному сході до 0...-2°C, на Півдні +2...6°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для туристів у Карпатах розробили мобільний застосунок

У Києві найближчої ночі та вранці очікуються мокрий сніг із дощем. Завтра вдень - без істотних опадів. Вітер північно-західний, рвучкий, часом штормовий. Максимальна температура повітря становитиме 0...+2°C.

"До кінця тижня ніякого суттєвого похолодання в Україні не буде, навіть навпаки - трохи потепліє, істотні опади - навряд. Хіба що вітер очікується поривчастий, некомфортний", - додає синоптикиня.

Середня місячна температура по Україні в лютому 2022 року очікується в межах 0...-5°C. На півдні Одещини та в Криму до +1°C. Це близько до кліматичної норми.

Місячна кількість опадів очікується 22-40 мм, в Карпатах, на Закарпатті й у горах Криму 52-75 мм, що в більшості західних та південно-західних областей менше за норму. На решті території країни - у межах норми.

Зараз ви читаєте новину «В Україні пануватимуть європейські фронти з північного заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі