четвер, 09 березня 2006 12:44

В угандійському храмі обвалився дах

Щонайменше 27 осіб загинуло, а ще 86 поранено в церкві угандійської столиці Кампали, що на сході Африки. Через проливні дощі в храмі обвалився дах.

Точна кількість мирян, що знаходилися в церкві під час катастрофи, й досі невідома. Тривають рятувальні роботи.

- Ми прийшли до церкви на службу. Був дуже сильний дощ, - каже Нсубуга Геннінгтон, якого витягли з-під завалів. - Все сталося несподівано: я почув страшний звук і стіна звалилася.

Чоловік розповів, що знепритомнів від сильного удару по голові, а коли прийшов до тями, то лежав під купою цегли.

- Це був хаос, - пригадує шеф пожежно-рятувальної служби Джозеф Мусіґа – Кожен намагався хоч якось вибратися звідти. Люди  кричали й просили про допомогу.

Церква розташована у найбіднішому районі міста, де немає електрики, повідомляє "Ассошіейтед Прес". Свідки бачили як люди підпалювали пластикові стільці, щоб освітлювати рятувальникам розбирання завалів.

Наразі рятувальники вважають, що під завалами нікого не лишилося. В Управлінні міської влади заявили, що храм був недобудований. В основному його відвідували бідняки, що жили поряд в халупах.

Поліція розпочала справу про порушення стандартів будівництва.

- Ми уже взяли зразки  усіх матеріалів, використаних у будівництві. Будемо перевіряти чи було дотримано всіх стандартів при зведенні храму, -  сказали правоохоронці.

Зараз ви читаєте новину «В угандійському храмі обвалився дах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі