неділя, 22 серпня 2010 18:43

В Тернополі зшили рекордний прапор (ФОТО)
14

В честь Дня Незалежності та Дня Державного прапора, в Тернополі пошили найбільший в Україні жовто-блакитний стяг. В обідню пору 22 серпня його розгорнули по периметру міського ставу. Жовто-блакитна стрічка мала ширину звичайного прапора – 75 сантиметрів. В довжину ж стяг мав 9,5 кілометра.

"Десять кравчинь зшивали прапор тиждень. Найважчим моментом роботи, було скріплення частин полотна в одне ціле, та змотування на одну котушку. Так само нелегко буде після розмотування навкруг ставу знову його змотати", — розповів Gazeta.ua виробник прапора, підприємець Євген Філь.

Вага рекордного прапора – близько 400 кілограмів. Його розмотували на набережній, везучи велику котушку на вантажівці. За ідеєю, прапор повинні були тримати дві тисячі ровесників незалежності – молоді люди у віці 19 років. Щоправда на практиці вийшло, що окрім 19 річних, до встановлення рекорду залучили людей найрізноманітнішого віку.

Після того як прапор було розмотано навколо ставу, представник книги рекордів України Олександр Бурміцький зафіксував досягнення, і видав голові тернопільської облдержадміністрації Михайлу Цимбалюку підтверджуючий диплом.

Жовто-блакитне полотно, яке використовували для встановлення рекорду, в майбутньому планують порізати на частини, і виготовити з нього прапори для державних закладів області. Частину рекордного прапора передадуть в музей, ще частину залишать, аби дарувати поважним гостям.


ФотоАндрый Янович/Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «В Тернополі зшили рекордний прапор (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі