понеділок, 12 травня 2008 11:33

В столиці Судану йдуть бої між урядовими військами і повстанцями

Сутички між суданськими військами і повстанцями перемістилися в столицю країни, Хартум, де урядова армія оточила бойовиків, пише USA Today.

Як вже повідомлялося, 10 травня повстанці з провінції Дарфур напали на Омдурман, передмістя столиці. Після боїв, що тривали декілька годин, уряд оголосив про перемогу над бойовиками, більше 300 бунтівників було заарештовано. Зараз влада шукає ще більше тисячі учасників нападу, що переодягнулися в цивільний одяг і розчинилися серед населення.

Значну кількість повстанців складають члени африканського племені Загава, яких відрізняє темніший, в порівнянні з рештою населення країни, колір шкіри і певний діалект. Саме цими ознаками часто керуються військові при затриманні передбачуваних бойовиків.

Плем"я Загава населяє провінцію Дарфур, де з 2003 року продовжуються міжетнічні сутички, причиною яких є протистояння між африканським населенням Судану і арабською більшістю. Жертвами цього конфлікту за декілька років стали 200 тисяч людей, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В столиці Судану йдуть бої між урядовими військами і повстанцями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі