пʼятниця, 17 вересня 2010 12:29

В Росії зловили українця, який 9 років тікав від французького правосуддя

В Росії зловили українця, який 9 років тікав від французького правосуддя
До Генпрокуратури РФ направлені документи на екстрадицію до Франції жителя України Івана Долинського, якого розшукували правоохоронні органи Франції за подвійне вбивство і крадіжку в Парижі.

"І. Долинський перебував у міжнародному розшуку за скоєння подвійного вбивства на території Франції. Влітку цього року він був затриманий в Тюмені", - повідомив начальник філії НЦБ Інтерполу при ГУВС по Тюменській області Олександр Бужан на прес-конференції в п"ятницю.

Він відзначив, що в даний час І. Долинський знаходиться в Тюменському СІЗО.

За даними слідства, в 1999 році підозрюваний нелегально прибув до Парижа, щоб вступити на військову службу в Іноземний легіон, йому це не вдалося, але він залишився в Парижі і неофіційно ремонтував там квартири.

У лютому 2001 року І. Долинський зі своїм приятелем убив двох чоловік (француза і поляка), а також вчинив крадіжку чужого майна. Після цього він покинув Францію і приїхав до Тюмені, де перебивався випадковими заробітками.

17 липня співробітники ДПС під час патрулювання випадково зупинили І. Долинського для перевірки документів і з"ясували, що він знаходиться в міжнародному розшуку. 21 липня І. Долинський був поміщений під варту.

Вбивці загрожує від 30 років позбавлення волі до довічного ув"язнення.

Як повідомлялося, правоохоронці у Португалії затримали 34-річного жителя Вінницької області, який з 2001 року переховувався від слідства.

"Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «В Росії зловили українця, який 9 років тікав від французького правосуддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі