пʼятниця, 13 травня 2011 10:06

В Росії стверджують, що Путін у минулому "втіленні" був апостолом Павлом

В Росії стверджують, що Путін у минулому "втіленні" був апостолом Павлом

Під Нижнім Новгородом у Росії з'явилася нова релігійна секта, в якій поклоняються російському прем'єр-міністру Володимиру Путіну.

Секта базується у селі Велика Єльня. Очолює її матінка Фотінія - колишня ув'язнена, яка колись працювала на місцевій залізниці. Вона вчить, що Путін в минулому "втіленні" був апостолом Павлом і зараз ще із сімома переродженими апостолами б'ється з сімома антихристами.

"За Біблією, апостол Павло був спочатку воєначальником. Путін під час своєї служби в КДБ теж займався не зовсім праведними справами. А коли став президентом, на нього зійшов Святий дух, і він, як і апостол, почав мудро керувати своєю паствою", - розповіла засновниця секти журналістам.

Фотінія запевняє, що знає російського прем'єра з того часу, як він нібито був князем Володимиром, а вона - княгинею Ольгою.

В іконостасі громади є портрет Путіна.

Під час "служб" адепти секти співають замість псалмів радянський хіт "Пусть всегда будет солнце", а проповіді слухають, сидячи на килимках.

Скільки людей нараховується у секті, не повідомляється. "Народ до неї ломиться. Зараз ще трохи менше стало, а раніше, бувало, вся дорога заставлена ??машинами - всі іномарки, та з номерами з різних регіонів", - розповіла місцева мешканка.

"Нам відомо про існування такої секти. Ми отримували скарги від місцевих мешканців. Але зробити ми нічого не можемо. Для цього потрібні факти протиправної діяльності даної обителі. А таких у нас немає", - заявила представник адміністрації району Світлана Мєдвєдєва.

Зі свого боку, прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав, що вперше чує про існування такої релігійної групи.

"Імпонує висока оцінка того, що зробив прем'єр-міністр. Але хочеться згадати одну з головних заповідей: "Не створи собі кумира". Зустрічаючись з проявами поклоніння - посвячення віршів, картин та іншого, Володимир Путін, наскільки я міг спостерігати, реагує досить стримано. Прем'єр-міністр і сам не раз про це говорив", - заявив Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «В Росії стверджують, що Путін у минулому "втіленні" був апостолом Павлом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі