пʼятниця, 06 травня 2022 14:20

В РФ продовжують змінювати законодавство для усиновлення українських дітей

В РФ продовжують змінювати законодавство для усиновлення українських дітей
З України примусово вивезли майже 200 тис. дітей. Фото: Людмила Денісова

У Російській Федерації продовжують розробляти законодавчі зміни для усиновлення українських дітей.

З росЗМІ стало відомо, що в Держдуму РФ вже внесли законопроєкт про спрощену реєстрацію дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Telegram.

Завдяки змінам українські діти, яких примусово вивезли, зможуть у прискореному режимі набути громадянство й документи Росії.

Також цей законопроєкт спрямований на те, щоб росіяни змогли усиновлювати українських дітей, адже зараз у їхньому законодавстві заборонено брати дітей-іноземців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовольча криза: Росія викрала з України близько 400 тис. т зерна

"Ухвалення такого закону суттєво ускладнить можливість дітей повернутись в Україну та призведе до порушення їхнього права підтримувати зв'язок із рідними на території України", - розповідає Денісова.

За її словами, росЗМІ повідомляють, що з України примусово вивезли майже 200 тис. дітей.

Їх депортують до всіх регіонів Росії. Умови перебування дітей, їхній стан здоров'я зараз невідомі.

Росія вивезла з України, зокрема окупованих територій ДНР та ЛНР, майже 1,1 млн осіб. З них майже 200 тисяч - діти. Російські окупанти готувалися до масової депортації громадян України на свою територію ще з початку року.

Зараз ви читаєте новину «В РФ продовжують змінювати законодавство для усиновлення українських дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі